Saturday, 20 April 2013

Stacy Angie-Berubah?

Berubah?Apa yang berubah pada gadis Sabah ni..Jom stalk perubahan penyanyi kesayangan aku ni

1) Matured
OMO!!Bila umur dah 23,memang muka Stacy jadi matured..And sangat comel! Boleh nampak sangat beza muka dari dulu dan sekarang..

Stacy pic from her 1st debut [2008] and latest pic [2013]
2) Slang
Kalau korang ada menonton rancangan "Galaksi" baru-baru ni,korang perasan tak yang slang Sabah Stacy dah kurang? Bagi yang dengar betul-betul cara dia bercakap,memang boleh "trace" yang slang Sabah Stacy dah kurang

3)Naik pangkat
"Naik pangkat"??Hahahaha,maksud "naik pangkat" ni ialah perubahan status. Kalau dulu single,sekarang dah kahwin..ooppsss!!Hahahaha,salah taip XD... Kalau dulu single,sekarang dah ada yang teman..Teman yang dimaksudkan ialah anak angkat Stacy iaitu Bella Valentina

4)Genre lagu
Dulu Stacy terkenal dengan lagu-lagu berentak pop dance,Sekarang ni,Stacy nampaknya sudah mula mengembangkan genre lagunya kepada ballad,pop rock dan sebagainya.Bagus la tu,baru versatile sikit

sekian....

Tuesday, 26 March 2013

Malaysia New Celebrity On Limelight!

Ohohoh....betapa semakin lama aku lihat semakin ramai selebriti lelaki melayu malaysia yang sangat kacak dan menawan muncul (hahaha,menggatal jap!) tak kisahla sama ada status diorang ni pelakon ke,penyanyi ke atau apa-apa sahaja,memang mereka antara selebriti lelaki malaysia yang memang charming!

1)Hairul Azreen
















Hairul Azreen
Obviously,ramai yang akan setuju kalau aku cakap Hairul Azreen antara aktor kegilaan wanita masa kini. Hairul mula terkenal selepas membawa watak sebagai Ikram a.k.a Kak Bedah Huk Alohh dalam drama bersiri "Setia Hujung Nyawa"..


2)Ali Arami

Ali Arami
Dia juga antara aktor yang berjaya menawan hatiku..lalalalala....hahahaha..Ali Arami mula dikenali selepas membawa watak sebagai Aril, mamat yang pakai minyak pengasih semata-mata nak pikat perempuan,yang akhirnya (dan sayangnya) dia di kerat kepada 14 bahagian! (only dalam movie je,ok?)

3)Afiq Azmi


















Afiq Azmi
Kerjayanya sebagai pemain bola sepak (sekarang mewakili Selangor)..Kerja main bola sepak,tapi bukan main handsome mamat ni! Sampaikan dirinya diburu produser yang mahu menawarkan job kepadanya.Tetapi si handsome ni menolak,sebab tak mahu private life dia terjejas


4) Syafiq Kyle


















Syafiq Kyle
Aku start perasan "kewujudan" dia lepas tengok dia berlakon jadi tunang kepada Hanis Zalikha dalam telemovie "Aku Benci Mama". Boleh dikategorikan sebagai pelakon baru,walaupun dia bawa watak jahat dalam cerita tu (dengan cerita Tanah Kubur),tapi aku nampak dia ni memang bagus (maknanya watak jahat memang sesuai untuk dia..hehehehe)


5)Jazeman Jaafar














Jazeman Jaafar
Dia merupakan antara pelumba kereta dari Malaysia yang berjaya,walaupun masih muda (umurnya 20 tahun).Tak sangka pemandu kereta Malaysia boleh tahan handsome jugak. Jazeman turut berjaya melakar kejayaan,antaranya berjaya menduduki tempat pertama keseluruhan bagi Formula BMW Asia pada tahun 2007 dan kejohanan British Formula Three dia menduduki tempat kedua keseluruhan